Gateway Cape Town

Ingwe Wildlife Centre

Posted on: November 8, 2013

På Ingwe Wildlife Centre kan man arbeide som frivillig med store kattedyr som av forskjellige grunner ikke får omsorg fra sine foreldre. Det er lokalisert to timer unna Johannesburg, et sted som heter Limpopo. Senteret er styrt av Yadie som har lang erfaring med kattedyr. Hun bor sammen med de frivillige og arbeider derfra. Både hun og andre ansatte på senteret deltar på de daglige rutinene og veileder de frivillige i arbeidet som skal utføres. Stort sett består dette av mating, gjøre rent bur og diverse arbeid for å bedre forholdene til kattedyrene, men hovedsaklig legger Yadie vekt på kontakt med dyrene for å holde de «tamme». Deet vil si hygge og kos med dyrene! :)) Ikke bare får man oppleve de fantastiske kattedyrene, men senteret ligger midt inne i en enorm game reserve, og man har dermed muligheten til å se flere av de typiske afrikanske dyrene på nært hold.

Amalie, Beate og Frøya tilbragte sin friuke fra Gateway College som frivillige arbeidere på Ingwe Wildlife Centre. Det er egentlig meningen å være der over minst to uker, men vi var heldige og fikk være denne ene. De første dagene gikk i rasende fart hvor vi ble satt inn i rutinene til senteret, meen siden vi bare skulle være en uke var fokuset mest på å leke med dyrene.
løve1.jpg

 

Frøya & Amalie skjærer kjøtt til kværneren. Som skal bli mat til dyrene.

 

De frivillige må stå for matingen, noe som også innebærer å skjære opp og kværne kjøttet. Kjøttet de bruker på Ingwe er fra dyr som døde av naturlige årsaker eller som var nødt til å avlives.

løve2.jpg

Beate mater Noah med tåteflaske. Den eneste tigeren på Ingwe.

 

løve3.jpg

De minste løvene og tigeren måtte mates med tåteflaske, i tillegg til at de gradvis vennes til kjøtt. Tåteflasken gis så lenge som mulig ettersom det sies at de holdes mer tamme og vennligsinnet mot mennesker på den måten. Disse løvene har ingen muligheter til å leve på egenhånd og det er derfor en fordel at de har et godt forhold til mennesker.

 

Dagene brukte vi stort sett til å mate, og å leke med dyrene. Vi merket fort at alle dyrene hadde sin egen personlighet, ofte hadde jentene litt heftigere temperament enn guttene. Det tok likevel ikke lang tid å forstå hvordan man skulle takle det, på mange måter minnet de rett og slett om forvokste tam-katter. De ville gjerne leke med oss, men de var ikke selv klar over sin egen styrke og det er derfor det kunne bli for mye for oss nykommere. MEN Beate sier at den verste smerten hun opplevde den uken kom fra da hun brant seg på brødristeren. Et par bitt og noen klor var ikke så ille.

Amalie med Chandler, Pheobe & Rachel

Amalie med Chandler, Pheobe & Rachel

Beate og Pheobe, det går "heftig" for seg :)

Beate og Pheobe, det går “heftig” for seg 🙂

 Coco, den 10mnd gammle hunden til Yadie, med Chandler, Pheobe & Rachel.

Coco, den 10mnd gammle hunden til Yadie, med Chandler, Pheobe & Rachel.

Frøya gir Hunter en «bellyrub». Hunter er en av de «store» hvite løvene.

Frøya gir Hunter en «bellyrub». Hunter er en av de «store» hvite løvene.

Frøya leker med Rachel.

Frøya leker med Rachel.

Bare et søtt bilde av en av de brune løvene.

Bare et søtt bilde av en av de brune løvene.

Det kan bli ganske isolert på løvegården, så Yadie er veldig flink til å finne forskjellige aktiviteter utenfor gården. For eksempel tok hun oss med på Zebula hvor vi fikk møte geoparder og dro på safari på hesteryggen.

Oss på Zebula med geopardene.

Oss på Zebula med geopardene.

Beate og neshornene mens vi var på fots.

Beate og neshornene mens vi var på fots.

Vi fikk se et neshornmamma og neshornbaby.

Vi fikk se et neshornmamma og neshornbaby.

  Vi fikk også se vild løver på nært hold, noe som var veldig spesielt.


Vi fikk også se vild løver på nært hold, noe som var veldig spesielt.

For oss var det en fantastisk og lærerik opplevelse å få arbeide med de store kattedyrene. På slutten av uka var nervøsiteten for disse mektige dyrene erstattet med respekt og en stor dose kjærlighet. Likevel merket vi at en uke var altfor lite for å gjøre seg kjent, både med rutinene, menneskene og dyrene. For alle som vurderer å reise dit anbefaler vi derfor å være minst to-tre uker, for å skape et nært forhold til dyrene. Først på slutten av uka følte vi at vi mestret dyrene og var blitt veldig glade i dem og deres personligheter. En uke var altfor lite, og både for arbeidets skyld og tilknytningen til dyrene.

Alt i alt var det en herlig opplevelse og det var virkelig supertrist å forlate de alle sammen!

– Amalie, Beate og Frøya

Links til Ingwe wildlife centre: https://www.facebook.com/pages/Ingwe-Wildlife-Centre/464372693632746
http://www.ingwewildlife.co.za/ingwe-wildlife-centre/

Og en annen spennende nyhet er at Amalie skal tilbake dit i Januar og jobbe der i 6 uker 🙂 Herlig herlig!!!!

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: