Gateway Cape Town

Undervisningsfri uke!!

Posted on: April 3, 2013

Studentene har akkuratt hatt undervisningsfri uke 🙂 Følg med på våre bloggkonkurranse deltakere og se hva studentene har funnet på i ferien!!

Rafting på Orange River

Posted on 30. mars 2013

Heisann!

I går ettermiddag kom jeg hjem fra en fantastisk tur med Umkulu på Orange River, på grensa mellom Namibia og Sør-Afrika. Vi har hatt en fantastisk fin og opplevelsesrik tur og jeg vil virkelig anbetale alle som har muligheten til å gjøre noe slikt om å gjøre det!

Vi startet turen med å reise hjemmenifra klokken 05.15 på mandags morgen. Vi skulle dra fra skolen 05.30 men bussen var forsinket og var der ikke før klokken var 06.15. Kjøreturen var lang og jeg kan ikke akkurat si at vi kjørte buss heller fordi det var en slags lastebil med et “hus” bakpå som hadde busseter i. Etter å ha blitt stemplet ut fra Sør-Afrika og inn i Namibia, for å så kjøre tilbake til Sør-Afrika ankom vi base campen til Umkulu. Der slo vi leir første natta og sov sammen med mange hunder som egentlig ville leke hele natta.

Tirsdags morgen fikk vi servert egg og bacon til frokost, og dette ble selvsagt laget på bålet. Etter frokost pakket vi båtene og kom oss ut på elva. Første dagen tok jeg desverre ingen bilder siden kameraet lå godt innepakket i baggen. Det ble en ganske lang dag og flere steder måtte vi ut av båtene og dra de fordi vannet hadde sunket så mye at det ikke var dypt nok til å padle over steinene. Vi dro også gjennom et par stryk og klarte oss egentlig veldig fint. Etter en lang dag med padling slo vi leir. Der koste vi oss med god mat og god stemning rundt bålet. Maten vi fikk servert gjennom hele turen gikk over all forventning. Vi fikk alt fra egg og bacon og arme riddere til gode gryter og dessert.

Her slo vi leir første natta på elva

Her slo vi leir første natta på elva

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag to på elva startet ganske rolig med god frokost før vi pakket båtene igjen og dro av gårde. Denne dagen var litt roligere enn den første og vi hadde vinden litt mer på vår side. Dette var også dagen for det største stryket. Jeg og Thea padlet i lag og klarte oss kjempefint. Etter at alle hadde komt seg ned med båtene satte vi de litt opp på land, tok på oss redningsvestene og gikk opp til toppen av stryket og dro nedover en og en, i vannet. Det var utrolig digg siden det var så varmt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Litt bilder fra dag to på elva.

Vi slo leir ganske tidlig denne dagen så da tok vi oss tid til å bade litt og vi fikk vasket håret i elva. Utpå kvelden fikk vi igjen servert god mat og vi koste oss rundt bålet hele kvelden. Det var faktisk fullmåne denne kvelden så det ble utrolig lyst da månen endelig kom opp på himmelen. Det var utrolig fint å legge seg om kvelden og ligge å se på måneskinnet.

Her campet vi andre natten på elva.

Her campet vi andre natten på elva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag tre på elva startet vi ganske tidlig fordi vi hadde et stykke igjen å padle til pick-up plassen vår. Denne dagen måtte vi også gjennom en del områder med mye steiner, men det gikk veldig bra for vår del. Vi satt oss fast noen plasser men kom oss løs uten å trenge hjelp fra guidene våre.

Like før vi kom til pick-up plassen stoppet vi for lunsj, og her fikk vi muligheten til å gå opp på et fjell for å se på utsikten. Det ble jeg såklart med på, og det var fantastisk fint der oppe. Da vi kom ned igjen fikk vi lunsj før vi padlet de siste ti minuttene til der vi ble plukket opp og kjørt tilbake til base camp.

Utsikten fra det lille fjellet vi gikk opp på!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da vi kom til pick-up plassen støtte vi på et lite problem. Vannet hadde nemlig tørket så mye at vi måtte bære båtene over et stykke der det var helt tørt. Guidene hjelpte oss selvfølgelig med dette, men rett før vi kom inn til land måtte vi også bære båten og da var vi på egenhånd. Etter mye slit kom vi oss endelig fram til lastebilen som hentet oss og fikk pakket ut av båten. Da var det bare å sette kurs mot grensa til Sør-Afrika hvor vi igjen måtte stemples ut av Namibia og inn i Sør-Afrika.

Vel tilbake på base camp fikk vi dusjet og ordnet oss før vi koste oss litt i baren. Kvelden endte selvfølgelig rundt bålet sammen med guidene våre. Vi fikk selvert lammegryte og ostekake til dessert. Midt i en samtale da vi satt rundt bålet kjente jeg noe som kravlet på hodet mitt og fant en gigantisk edderkopp som egentlig ikke er en edderkopp. Den sprang lynraskt rundt om kring og ene guiden hoppet opp for å prøve å fange den fordi han ville vise oss den. Hele greia ble veldig komisk, men han fikk til slutt tak i edderkoppen og fikk vist oss den før han slapp den ut igjen. Grunnen til at den ikke er edderkopp er at den er i nærmere slekt med skorpion enn edderkopp, men den er ikke farlig og den spiser skorpioner.

Umkulu base camp

Umkulu base camp

Fredags morgen var vi tidlig oppe, spiste frokost og satte kursen hjemover. Hele bussturen hjem hadde vi allsang og den 10 timer lange turen ble ikke så verst like vel.

Til slutt: et bilde av verdens søteste hundevalp som var med oss på elva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I dag skal hele gjengen på akvariumet så nå venter vi egentlig bare på taxi. Jeg har også litt bilder fra Bo-Kaap å vise dere så de kommer senere.

LES MER HER:
http://marthefh.wordpress.com/

Les også de andre Cape Town studentene sine blogger – hva har de funnet på i ferien?? 🙂 Noen har vært på safari, mens andre har vært ute og flydd til andre land, og noen har roadtrippet – eller bare utforsket lenger den vakkre moderbyen! 🙂

Johanne Reboli Bredesen: studenticapetown.blogg.no

Maria Larsen Walgermo: runway.blogg.no

Marthe Holkestad: marthefh.wordpress.com

Sara Vonheim Petersen: saravpetersen.wordpress.com

Victoria Amalie Lundegård: victoriaamalie.blogg.no

Maren Vassli: marenv.blogspot.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: