Gateway Cape Town

House of Grace – Lek på barnehjem

Posted on: May 2, 2012

House of Grace er et barnehjem som ligger 45 minutter ut av Cape Town, ute på landet. Et idyllisk og fredfullt sted for barn å vokse opp. Barnehjemmet drives av et eldre gift par og deres datter, og sammen har de skapt en familie på totalt 22 barn mellom 1,5 og 13 år gamle.

Barna blir fostret av Aletta som er ”moren” til disse barna, som er der for mange forskjellige grunner; reddet fra gaten, mishandling eller vold hjemme, eller rett og slett at de er foreldreløse.  Alle barna blir tatt godt vare på av Aletta og alle barna går på skole! Barnehjemmet er avhengig av donasjoner og støtte fra andre.

Vi ankom House of Grace ved lunsjtider og ble tatt vel imot av glade hunder og en samlet gjeng med smilende forventningsfulle barn! Vi begynte å leke med engang og selv om det var en språkbarriere mellom studentene og barna (Barnas første språk er Afrikaans) så tok det ikke lange tiden før alt gikk på skinner!

Vi hadde tatt med oss tegnesaker, hoppestrikk, kritt og andre diverse leker til barna, så de koste seg stort med det! Vi delte oss inn i grupper, noen av oss spilte touch rugby (SA vs. Norge – og til slutt – Jenter mot gutter), vi kastet ball med de mindre guttene,  lekte på lekestativet, hoppet på trampoline eller bare løp rundt og herjet!

Barnehjemmet hadde et stort ”jungle gym” (lekestativ) og der hadde vi kappløp over fra den ene siden til den andre, og gud som vi lo! Barna hadde tydeligvis lekt denne leken MANGE ganger og hadde mange slue triks til å få oss til å henge langt etter 😉

Etter intensiv leking tok vi en liten time-out til å spise snacks og litt å drikke. Barna var overlykkelige med brus og godis utvalget vi hadde tatt med oss og de var utrolige takknemmelige.

Etter en deilig matpause begynte leken på nytt..  Stiv heks lærte vi dem, og de lærte oss en ny lek som kalles for  NIIIIINJAAAA!  Og vi lo og lo og lo!

Vi hadde hatt en fantastisk dag sammen, men da turbussene var på plass måtte vi reise hjem. Absolutt ingen hadde lyst til det!

”Moren” til barna og leder av barnehjemmet, Aletta, var rørt til tårer da vi gav vår donasjon og tok farvel med denne fantastiske kvinnen som gir sitt hjerte og liv til disse nydelige barna!

Avskjedskomiteen bestod av en flokk med lattermilde vinkende barn, og det var tungt å ta farvel fra de og denne magiske opplevelsen!

Men vi kommer tilbake snart!!!Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: