Gateway Cape Town

SHARKCAGE DIVING – HVITHAI O’HOI!

Posted on: April 25, 2012

En spent gjeng samlet seg kl.10 på skolen for å hive seg med på en 2, nesten 3 timers kjøretur ut av Cape Town mot varmere vann! Etter et par iskrem- og dopauser kom vi endelig frem til vår destinasjon rett utenfor Hermanus, Gaansbaai.
Vi fikk servert kunsj og kaffe før  en kjapp briefing om dagens plan. Båten vi skulle gå ombord på ble tauet på land med traktor og klargjort for oss. Så var vi klare for action. Etter en 15 minutters båttur hvor vi møtte pingviner og seler som duppet i vannet på åpen sjø, ankom vi til sist Shark Alley, som er kåret til et av verdens TOPP steder for hvithaidykking!

Værforholdene kunne aldri vært bedre:  strålende sol, superklart vann, en forfriskende sjøtemperatur på 17 grader, og bare et behagelig svev i bølgene i forhold til et vanligvis røft og vilt hav! Før ankeret hadde rukket å treffe bunnen sirklet det en 3 meter lang hann hvithai rundt båten og alle rushet opp til toppen av båten for å få bedre sikt. Guiden holdt sikkerhetstalen sin til et publikum han visste ikke lyttet.. Nå fantes det bare en ting i alles tanker! HVITHAI!

 

Fem om gangen i våtdrakt og dykkebriller fikk krype ned i et smalt metallbur som var festet til båten under vann. Mannskapet kastet ut et tunfiskhode som agn, og så ventet vi spent til Kapteinen sa fra at Hvithaien var på vei. Alle i buret trakk så pusten dypt  og forsvant under vann. Haien kom etter agnet og svømte også rett mot buret. Alt gikk veldig fort – og så snart haien svømte bort igjen under båten kom hodene til dykkerne opp fra vannet med skrik og høy latter! Adrenalinet pumpet!

Alle fikk hver sin tur i buret og gleden var like stor for alle mann! Vi var så fantastisk heldige å få  se 3 hvithai på en gang!! En uvanlig hendelse! De to minste haiene var på  nesten 3m, så kom JAWS haien vår på  over 3,5m! Disse magiske grasiøse mystiske vesner ble med oss i nesten 3 timer, og noen av oss holdt oss i vannet i nesten to timer, iskalde men det var umulig å gå opp fra vannet for man ble helt hypnotisert! Det var helt magisk!

Vi fikk 3 timers underholdning fra havets eldste erobrere. Disse nydelige, men skumle, vesnene som har vært tilstede like lenge som dinosaurene fikk vi æren av å møte face to face i deres egen “habitat” ! De hoppet ut av vannet etter agnet og svømte tett inntil buret og så oss rett inn i øynene. Vi fikk til og med kjenne på kraften av halen dens da den i et forsøk på å ta agnet under vann smelte til buret. fantastisk kick!

Fornøyde vendte vi tilbake forbi en øy med tusenvis av sel i alle størrelser  (haiens feeding ground). Da vi kom i land ble vi servert deilig biff lasagne, vin og øl, og fikk se dagens hendelse på film mens vi nøt varmen, maten, og pratet og lo om dagens hendelser!

Benedikte Heap

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: