Gateway Cape Town

Mandelas middag

Posted on: February 23, 2012

Tirsdag 14/02 var siste gruppe på Mandelas middag, første gruppe var der torsdagen før. Vi ble plukket opp på skolen av en kjempe hyggelig afrikansk dame som kjørte oss til en av Town Shipene utenfor Cape Town. Vi ble satt av ett stykke unna Mandelas ”restaurant” slik at vi fikk gå gjennom hele Town Shipen. Her får vi oppleve det virkelige Afrika. Folk lever og bor i skur som er bygd av det materialet de måtte finne, som for eksempel plastposer, slitte planker og gamle trekasser.  Få har innlagt vann, og vi fikk virkelig se fattigdom på nært hold. Jo lenger opp vi kom i Town Shipen, jo bedre ble boligene.

 

Den afrikanske damen viste oss rundt og fortalte oss masse fakta om hvordan Town Shipen fungerer og hvordan det var å leve der. Hun hadde bodd der siden 1997, men hadde ennå ikke fått hus, ettersom det er enorme ventelister på de bedre boligene.

Da vi kom frem til Mandelas, fikk vi servert ulike afrikanske retter.  (som vi dessverre ikke husker navnet på ) Etter et godt måltid bød det opp på god afrikansk underholdning. Her sto ungguttene for den første underholdningen, som var dansing. Etterpå var det mennene sin tur, som viste forskjellige folkedanser. Til slutt fikk vi studenter også prøve oss på dansegulvet, med mye sang og moro. Veldig masse forskjellige innspill, og stemningen var på topp 🙂

Alt i alt en veldig innholdsrik og fin aften!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: