Gateway Cape Town

Kjøretur mot Kapp Det Gode Håp

Posted on: October 3, 2011

Ca 200 kroner(270R) koster det å leie bil her nede i Cape Town. Dette gjør at en ikke har noen unnskyldning for å kjede seg en helgedag. Innen

Landskapet turen går gjennom er vakkert

Landskapet turen går gjennom er vakkert

en 60kilometers radius finnes det utrolig mye en kan se og gjøre, så om en har leiebil tar det ikke lang tid å komme seg ut og oppleve andre ting enn de som finnes i byen.

På søndag var vi en liten gjeng som startet å kjøre tidlig på formiddagen, og banet oss veien sørover til et lite sted som heter Chapmans Peak. Her fantes det en fantastisk fin og rolig strand, hvor det gikk an å ri på hester, men ettersom vi hadde et strengt tidsbudsjett å forholde oss til, så dro vi videre sør til et sted som het Simons Town. Her var det mye liv, ettersom det var en båtfestival som tok sted denne helgen. Fra Simons Town var det ikke mer enn en 5 minutters kjøretur til Boulders Beach som er et naturreservat hvor det holder til over 3000 pingviner. Veien videre derfra gikk gjennom fjellene og over til et sted som het Fish Hoek, som var en koselig liten landsby som lå nært vårt neste mål: Cape Point nasjonalpark, som er det sørligste punktet i ”the Western Cape”.

På veien hjem kjørte vi forbi 10-12 bavianer, som tok stor interesse av oss. Vi hadde lest fareskiltene, og lukket raskt vinduene da de kom mot oss, men den største bavianen og den minste klarte kjapt å hoppe opp på panseret vårt, og begynte å slikke på vinduet og beundre oss fra nær avstand.

På hjemturen kjørte vi også innom Muizenberg, som er kjent for å være en av de beste strendene å surfe på i området rundt Cape Town. Her fikk vi også sett de berømte fargede badehusene som det er bilde av i en hver guidebok.

– Jørn Bjørn

Bavianer på panseret

Bavianer på panseret


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: