Gateway Cape Town

Orange River

Posted on: April 6, 2011

Mandag 21. mars reiste en gjeng for å bruke ferieuka si på Orange River. En stappfull sekk fyllt med alt man trengte for en uke på ryggen, sovepose under den ene armen og yoga-matte under den andre, så stod vi klare utenfor skolen klokka 7. Der ble vi plukka opp av en slags trailer-buss som vi syntes var egentlig ganske så kul, helt til vi hadde kommet et stykke på veien og det ble varmere og varmere. Sånne kule trailer-buss ting har nemlig ikke air condition. Etter 11-12 timer i en kul buss i 45-50 grader kom vi endelig til base campen etter at vi hadde sjekka ut av Sør-Afrika og inn i Namibia. Der ble vi henvist til 5 stjerners hotellet – en plenflekk. Som den inkluderende gjengen vi er, så skal selvfølgelig ingen føle seg utestengt. Så hva er vel en bedre løsning enn å ligge i ring?

Koselig sove-ring

Etter at vi hadde rigga oss til, så var selvfølgelig nordmennene klare for mat. Tiden vi satt rundt bålet og så på de rare mennene som fløy rundt i skjørt og laga mat på bålet føltes leeenge. Derfor tok vi oss en liten rusletur på campen. Noen tok seg et bad i Orange River mens andre kikka på båtene vi skulle rafte med. Men til slutt var maten klar og det viste seg å være verdt ventetiden. Som student i Cape Town så lager du ikke de mest kreative og tidskrevende middagene, så stekt fisk og bakt potet var helt himmelsk. Nammm….

Båtene ligger klare for tur

God mat stekt på bålet

Etter en god frokost var tingene pakka, bikinien på, solkremen påsmurt og vi var klare for litt vannaction. Vi var to og to i hver båt, med utstyret vårt og en kjøleboks som var stroppa godt fast i tilfelle snurring. Første dagen på elva gikk veldig fint. Ingen snurra, vi fikk bada en del og vi kom i tillegg ganske langt. Vi campa på en strand langs elva og bodde i vannet en liten stund før vi orka å gjøre noe. Det var sinnsykt varmt den dagen, spesielt for oss vikinger. Bush-livet var faktisk ganske så luksus. Guidene gravde hull i bakken og hadde med dosete som de plasserte bak et stort tre. Bare velstand! Det var godt de tok ansvar for vi var ikke stand til å gjøre mye mer enn å bade og ligge i skyggen 🙂

Slækking i skyggen må til...

Senere tok vi oss en liten fjelltur før middagen. Den ene guiden skulle ta oss med på en topp hvor  man kunne finne grønne steiner som smelte og lyste i mørket. Jaja tenkte vi og dilta etter han. På veien opp møtte vi på en liten valp som fulgte etter oss opp. Etter flere funn av grønne steiner så tusla vi ned igjen, klare for middag. Etter nok en god middag og dessert kasta vi de grønne steinene på bålet. Etterhvert spratt de i været og lyste blå-grønt som en nyttårsrakett. Det var sinnsykt fasinerende og morsomt å se på.

Orange River

Gjengen på toppen med lille voffsen

Siden vi lå så godt ann i løypa kunne vi drive med elva store deler av dag to på elva. Var herlig å ligge i båten og hoppe i vannet når det ble for varmt. Vi laga “flåte” sammen med andre båter, så det var også sosialt og koselig. I et av strykene så skulle den ene guiden som hadde med Kristin tøffe seg litt på bølgen. Det endte selvfølgelig med et velt som fikk begge to til å have i elva, samt tingene deres. Begge kom seg fort oppi igjen og etter en liten redningsaksjon så ble nesten alt funnet igjen. Etter litt action og enda mer slækking på elva så kom vi frem til den andre campen. Med sola så høyt på himmelen og nesten ingen trær, så måtte vi være litt kreative og lage vår egen skygge til heite hoder og kjølebokser.  Man begynte å kjenne at man var litt stiv og støl etter to dager på elva og to netter på bakken, så da laga vi små tog hvor  vi satt og masserte hverandre. Vi møtte også på to farlige skorpioner, men det gikk heldigvis bra. Endte kun med at noen av jentene sov i båten den natten.

SKYGGE!!

Massasje

Bålkos

Neste dag og siste dag på elva var også en dag hvor vi drev med strømmen, men også et møte med et sterkere strøk. Vi “parkerte” båtene rett nedover stryket, gikk opp igjen, tok på redningsvestene på som bleier og for ned med strømmen igjen. Det var gøy!! Så kom vi frem til endestasjonen hvor vi skulle spise lunsj før bussen kom og henta oss for å kjøre tilbake til base campen. Pakkinga gikk fort og greit. Kjølebokser, blå bagger (hvor vi hadde tinga våre inni for at de ikke sku bli våte), mat bokser og div, bord og alt anna vi hadde med. Vi var så og si klare til og dra da plutselig noen sa “hehe, tenk å ha glemt passet sitt i baggen a når vi skal gjennom passkontrollen”. Par forskrekka fjes brøt ut “trenger vi passa nå?”. Med andre ord, Anna og Anette hadde lagt passene sine i den blå baggen sin som ingen så forskjell på. Ut med alt og åpne alle blå bagger for å finne de riktige, finne passene, pakke alt inn igjen, og SÅ var vi endelig på vei tilbake. Det var utrolig deilig å komme tilbake gressplenen hvor det farligste var maur og andre små insekter… feil, de hadde visst funnet en litt farlig skorpion der også. Men den var ikke like farlige som de vi hadde møtt og de hadde fanget den, og det kuleste var at den lyste i  mørket. Etter en dusj så var vi klare for den siste gode middagen. De skuffa ikke denne gangen heller. I tillegg ble det delt ut bonuser… shots! Oh yeah, for alt som hadde skjedd og ikke skjedd på turen fikk man poeng for. Det holdt bl.a med at man var norsk!

Disco skorpion

Men takk “umkulu” for en minnesrik og spennende tur vi ikke kommer til å glemme, og ikke minst takk for all den gode maten vi fikk. Det satte norske, sultne mager veldig pris. Selv bavijaner og farlige skorpioner så hadde vi en veldig bra tur!!

Eirin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: