Gateway Cape Town

Township

Posted on: February 18, 2011

Tirsdag og torsdag forrige uke var de to dagene vi fikk sett den “andre siden” av Sør-Afrika. Det er utrolig at det er så store kontraster, på så lite sted. Tirsdagskvelden når min gruppe skulle på Dinner @ Mandelas, så ble vi satt av nede i et kryss hvor skillet gikk. På den ene siden kunne man se store flotte hus, men på den andre siden var det kun noen små skur. Vi følte oss litt dumme der vi stod med kamera og flotte klær. Men de tok oss så godt i mot! De elsket at vi tok bilde av dem, og de løp etter oss i gatene på vei opp til puben hvor vi skulle ete. Utrolig morsomt å se gleden i øya deres over at vi trykte på en knapp og tok bilde. Vi ble servert utrolig god og spennende mat, og ble underholdt med musikk og dans fra de som bor der i alle aldre.

Barn i gatene

Dansing av barna på Mandelas

Torsdagen var dagen hvor vi skulle besøke barnehager i townshipen Philippi. Første barnehagen var liten, både inne og ute. De hadde en eneste huske, hvor helst alle skulle være på. Inne hadde de verken do, vann eller kjøkken. En bøtte bak en liten svingdør var doen, et brett og en balje til kjøkken. Ungene syntes det var kjempe stas med besøk. De skulle både bare leike, kose og ta bilder med kamera.

Barna i første bhg leker med huska

Barna tar bilder av Linn

Neste barnehagen var litt større og hadde litt bedre standard. De hadde containere som forskjellige hus og et ordentlig kjøkken. Når vi kom stod de med de største smila og ropte ”miss, miss, miss”. For en varm velkomst. De overfalt oss når vi kom inn porten og skulle ”choop chopp”. Det er å knipse våre tomler mot deres.

Kristine og Benedikte blir tatt godt i mot

Andre bhg

Siste barnehagen var veldig fin i forhold til de andre. Den var i et ordentlig hus og hadde innlagt do og vann. Eneste synelige problemet der var plassen. Mange barn og relativ liten plass.

Ene gjengen i siste bhg

Det var en opplevelse å besøke townshipene og se hvordan noen klarte å leve så minimalt. Uvirkelig at det skal være mulig i år 2011, men sånn er det desverre. Alle barna var super søte og koselige, og vi ville helst tatt med alle sammen hjem. Det er godt det er organisasjoner som hjelper til så godt de kan, og de frivillige som hjelper til. Selv vil jeg veldig gjerne komme tilbake for å være frivillig et år. Disse to dagene kommer jeg til å huske resten av livet. Takk for at vi fikk komme!

Eirin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: