Gateway Cape Town

SCORE – changing lives through sport

Posted on: October 24, 2010

Tirsdag 28. september var Cape Townstudentene så heldige å få være med på en ekskursjon til en township kalt Mbekweni. Det Mbekweni har som de fleste andre townships ikke har, er et helt nytt sportssenter med en innedørs kunstgressbane. Banen var finere enn den vi har trent på utenfor skolen til og med! Senteret hadde offisiell åpning 12. juni i år, og da vi ble guidet rundt var det noen stolte “young leaders” som viste frem Mbewkenis nye landemerke. Vi skjønte fort at hensikten bak dette senteret ikke bare var å drive sport, men også å opprette et samlingssted og fellesskap for barn og unge.

SCORE - changing lives through sport

I Mbekweni jobber det en norsk frivillig 21-åring for organisasjonen SCORE, nemlig Torstein, kalt Tosh. Han jobber med å få satt i gang ligaer og turneringer i området, såvel som å utvikle de taktiske egenskapene til spillerene. De er, som Torstein sa, veldig gode teknisk sett, men når det kommer til taktikk har de ikke peiling! Dermed var det to helt forskjellige lag som spilte i oppgjøret Norge vs. Mbekweni. Vi spilte jevnt, men om jeg ikke husker helt feil vant Norge med ett mål til slutt. Etter “landskampen” spilte vi med mixed teams. Det var kjempegøy både og spille med- og mot dem!

Tale i duell!

Etter kampen var det tid for litt alternative aktiviteter. Mbekwenianerne lærte oss tradisjonelle Sør-Afrikanske sangleker, noen måtte utføres med spesielle dancemoves også. Da det ble vår tur til å lære dem en norsk lek, var det “Ta den ring og la den vandre” som av en eller annen grunn ble presentert. Det var ganske morsomt å høre dem prøve å nynne med på sangen, men jeg synes de var flinke, jeg! 🙂

"Chewing Gum" het visst denne leken! En av dem med tilhørende bevegelser...

"Vi er barn av samme jord, du er min søster, du er min bror!"

Helt til slutt var det på sin plass med et fellesbilde! "Everyone, say YAAAAY!"

Vi vil takke SCORE og Mbekwenispillerne for en morsom og minnerik dag!

– Maria

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: