Gateway Cape Town

Rugbykamp, fotballkamp og litt skole

Posted on: October 24, 2010

Lørdag 9 oktober var en stor dag for Sør-Afrikas rugbyinteresserte, det var nemlig klart for oppgjøret mellom Western Province (som er fra Cape Town) og Sharks (som er fra Durban). Kampen gikk av stabelen på Western Provinces hjemmebane i Summerset. I og med at idrettstudentene har rugby på pensum og har spilt rugby de siste ukene, var det ekstra stas da rugbylæreren skaffet oss billetter til kampen. Vi startet dagen med pils og pizza på en lokal pub og varmet opp til kampen, før vi spente dro videre til en stappfull stadium. Dette var for mange av oss første gangen vi så en rugbykamp live, og det var aboslutt ikke feil dag å gjøre det på. Kampen var spennende helt til siste minutt og endte 33 – 21 med seier til hjemmelaget (som vi heiet på). Yey!! Vi stemte i “WP, jou lekker ding” (Afrikaans – WP, you beautiful thing) med resten av fansen og fortsatte festen på nok en lokal pub etter kampen. What a day!

Bernard og Karen klare for kamp. WP, jou lekker ding!

Camilla og Maria i fiiine WP T-skjorter!

SCRUM, OH YEAH!

Lineout (innkast på en måte!)

Sportsinteresserte som vi er, var det ingen tvil om at vi også måtte oppleve Sør-Afrikansk fotball før vi dro hjem, og ikke minst en av de nye, flotte stadioene som ble bygget til fotball VM i år. Sjansen ba seg allerede fredagen etter rugbykampen, da Ajax Cape Town og Santos skulle spille på Greenpoint Stadium i Cape Town. Også denne gangen var det dekket for braai (Sør-Afrikansk ord for grilling) og øl før kampen. I tillegg fikk vi utdelt noen sanger som iverige Ajaxfans hadde snekret sammen for anledningen.

Ajaxsupportere kledd i rødt!

Jenter på kamp!

Ajax tok ledelsen etter kort tid, og beholdt den helt til det første tilleggsminuttet, da scoret Santos på straffe. Når sant skal sies var ikke selve fotballkampen stort å skryte av, men likevel vært turen. Vi fikk tross av alt sett banen som hundrevis av kjente fotballspillere har spilt på for bare få måneder siden.

Ajax vs. Santos

Til slutt kan jeg nevne at pedagogikklassen hadde et morsomt prosjekt vi jobbet med i uken før ferien. Oppgaven gikk ut på at de to forskjellige gruppene skulle presentere et eksempel på pedagogisk praksis, gjerne ved hjelp av bilder og film. Her fikk vi uttrykt mye kreativitet, og oppgaven resulterte i to morsomme videosnutter som begge hadde til formål å undervise/ lære bort noe. Jeg skal love dere at det ble mye latter og moro!

– Marthe

Advertisements

4 Responses to "Rugbykamp, fotballkamp og litt skole"

Hei:)
Ser ut som dere koser dere! Vi er to jenter som skal studere pedagogikk i Cape Town våren 2011 og har noen spørsmål angående pensum og bolig. Kjekt å få litt info fra dere som er der! Hvor lange er skoledagene, og er det generelt mye arbeid og lesing i og med at det er 11 bøker som skal gjennomgåes? Når det gjelder bolig, er det noen som har leid utenom de som ligger på Gateway sin side hos Exclusive Villas? Har dere noen tips til leie av bolig så kom gjerne med dem, er litt vanskelig å bestemme seg for noe:)

Med vennlig hilsen
Gabrielle Kristensen og Lina Vataker

Hei Gabrielle og Lina.
Ja, vi stortrives her i Cape Town:) Nå er det snart sommer her også, så ser frem til noen late dager på stranden.
Skoledagene er på tre timer, så de er ikke så lange. I tillegg til forelesningene er det litt lesing, og noen arbeidskrav som må gjennomføres for å kunne gå opp til eksamen. Men absolutt overkommerlig.
Alle med unntak fra et par stykker bor gjennom Exclusive Villas og er fornøyde med det. De to andre bor på et sted som heter The Glen som er veldig bra, men dyrt hvis dere ikke er tidlig ute. Dere får bare søke litt på nettet og se hva dere finner.

– Marthe

Tusen takk for svaret! Vi valgte en leilighet gjennom Exclusive Villas. Om du vet om noen som vil selge bøkene sine(pedagogikk) er det bare å be de sende en mail eller legg igjen melding på facebook (linavataker@hotmail.com, Lina Seim Vataker). Er ikke så lett å finne noen fra Cape Town som vil selge bøker på facebook siden til Gateway, men vi er veldig intresserte i å kjøpe ett sett brukte bøker av noen av dere 🙂 Ha en fortsatt fin tur!

Jeg lurer litt på årsklassene på slike studier? Er det slik at i år er det bare 91 årsklassen, eller varierer alderen litt?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: