Gateway Cape Town

Dinner @ Mandela’s

Posted on: September 30, 2010

To torsdager på rad har studentene i Cape Town, som ble delt i to grupper med rundt 15 stk på hver, tatt turen til en township som ligger i Hout Bay, nemlig Mizamo Yethu . Både Maria og jeg klarte selvfølgelig å prestere å ikke lade kamerane før avreise, så det blir dårlig med bilder i dette innlegget. Men ikke fortvil; forrige semesters studenter har allerede blogget om dette arrangementet, så dere kan se bilder lenger nede på siden 🙂

Anyways, vi ble sluppet av et stykke fra den lille lokale puben hvor kveldens festligheter skulle foregå, og fikk dermed sett litt av townshippen på veien dit. Det var veldig populært blant barna å få norske ungdommer på besøk; de behandlet oss nærmest som kjendiser. Det er tydelig at større grupper med hvite besøkende ikke var noe som skjedde hver dag. Man kan den dag i dag se spor etter det urettferdige apartheidsystemet som ble avskaffet i 1994 her i Sør-Afrika. De mange townshippene rundt om i landet består uten unntak av svarte  og såkalte fargede. Vi vil også gjøre dere oppmerksomme på at i dagligtalen bruker de fortsatt begrepene svarte, hvite og fargede.

Da vi kom frem til “puben”, som rett og slett var et lite skur, ble vi ønsket hjertlig velkommen av både de som jobbet der og de andre gjestene. Kvelden startet med at noen lokale smågutter danset for oss, den neste mer iverig enn den forrige. Og en ting er sikkert; disse guttene hadde ikke mangel på rytme i kroppen! Etter en imponerende danseforestilling var det tid for en lenge etterlengtet middag, bestående av mat som er typisk for Sør-Afrika. Vi fikk servert en slags gryterett med grønnsaker og kjøtt, en frisk salat med fetaost, en blanding av mais og spinat, shakalakka (diverse grønnsaker i saus, veeldig sterkt) og saftig brød.

Etter middagen kom det et herrekor og sang for oss, og kvelden ble avsluttet med at vi norske studentene ble med de lokale og danset. De lærte oss afrikansk dans, og stolte som vi er av Madcon, lærte vi dem den berømte “Glow-dansen”. Og det absolutte høydepunktet denne kvelden var da alle dannet en ring, der to og to skulle danse i midten. Det var litt av en opplevelse! Felles for de fleste av oss norske studentene var at vi var litt reserverte i begynnelsen. Vi nordmenn er da ikke vant til å slippe oss løs på denne måten, og vi vil sjelden at noen skal komme innenfor “komfortsonen vår”. Men det må ha vært noe magisk rundt stemningen på dette tidspunktet, for etter en liten stund slapp vi løs alle hemninger og ble nesten enda mer engasjerte enn de lokale. Det rykket i rockefoten for alle og en hver!!

Øyvind og Maria slipper seg løs på dansegulvet. (Vi fikk huket til oss et bildet fra en av de andre studentene. Takk, Cristina)

– M & M

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: