Gateway Cape Town

Dyrene i Afrika

Posted on: September 27, 2010

Det er ei lita dyrevise som du nå får høre, om dyrene i Afrika og alt de har å gjøre… (Høyreklikk på linken og åpne i ny fane for å ikke navigeres bort fra denne siden). 17. – 19. september var vi nemlig  på safari og så både store og små dyr! 🙂

Fredagen ankom vi omsider safariparken Garden Route Lodge etter noen timers kjøretur. Allerede samme dag skulle vi få se noen av dyrene. Vi fordelte oss utover fire safaribiler (se bildet) med hver vår guide.

En av safaribilene. I nedoverbakke var det akkurat som å kjøre Thunder Coaster på Tusenfryd, YAY!

Været var ikke helt på vår side, og som du kanskje ser fikk vi utdelt ponchoer så vi ikke skulle fryse (takk Gud for de ponchoene, de reddet oss!!). Guidene var veldig engasjerte og fortalte masse unyttig, men superinteressant informasjon om de forskjellige dyrene; hvorfor de så ut som de gjorde, hva de bedrev dagene med og om de var farlige eller ikke. Dyrene vi fikk se var: zebraer, elefanter, nesehorn, bøffler, bukker, strutser, perlehøner, Sør-Afrikas nasjonalfugl som vi ikke vet navnet på på norsk (Blue Crane), løver, giraffer og geoparder. Med andre ord alt man forventer å se på safari! Her er bilder av noen av dyrene:

Denne elefanten ser ganske fredlig ut på bildet, men synet kan bedra! Sekunder før bildet ble tatt kom den løpende mot bilen så vi måtte kjøre unna, uææ..

Nesehorn vs. bøffel. Hvem vinner?

Se der går en ZEEEEBRA med halen i sky.

Se så fin!

Noen timers titting og knipsing senere var det tid for middag. Først fikk de som ville ha et glass sherry for å få varmen i kroppen igjen, deretter kunne vi gå løs på buffeten vi hadde hørt så mye godt om. Også her, som forrige gang på vinsmakingen, ble det servert typisk afrikansk mat, og den skuffet ikke!! Gode og mette flyttet vi oss over i loungen hvor vi spilte kort og pratet. Noen hoppet også i bassenget for et kveldsbad. Alle tok en relativt tidlig kveld, for neste morgen skulle vi ut i parken igjen kl. 07.00!

I tillegg til de dyrene vi allerede har skrevet om, stod reptilparken for tur denne lørdagen. I reptilparken var det hovedsaklig slanger, men også øgler, krokodiller, alligatorer og skillpadder. De tøffeste av oss fikk holde slangene, og Lars pilte seg til og med i nesa med halen til albinoslangen. Rare, rare Lars… 😉 (bilde kommer når jeg får tak i det).

Etter reptilparken pakket vi sammen sakene våre og kjørte videre til Hermanus. Her bodde vi på et koselig hostell hvor vi fikk middag servert rett etter ankomst. Sjåførene våre hadde fortalt oss at det var bra uteliv i Hermanus, noe som vi selvfølgelig måtte teste ut. På Cubaña fikk vi bekreftet sjåførenes påstand, vi hadde det supergøy alle sammen! Til og med to av lærerne beviste at de kan svinge på dansefoten. Sitat fra kvelden: “Dere er de kuleste lærerne jeg har danset med! Ehm.. Dere er de ENESTE lærerne jeg har danset med!! :-D” (Maria) Way to go, girls!

Marthe, Ingrid, Kristin og Marte på Club Cubaña!

Morgenen etter stod hval- og pingvinsafari på programmet. Fra land kunne vi se hvalene når de dukket opp på overflaten av vannet. Det var dessverre ikke så lett å få tatt bilde av dette, men det var virkelig et syn utenom det vanlige – jeg mener, hvor ofte ser du en hval svømme rundt rett foran dine egne øyne!? (bortsett fra hvis man bor i Hermanus, da). Rett i nærheten var det et marked hvor vi kunne kjøpe litt av hvert av smykker, skulpturer av tre, fotballdrakter og mye, mye mer! Etter at vi hadde svidd av noen rand der, var det tid for å titte på pingvinene. De viste seg å være noe av det morsomste jeg har sett, og det er jeg sikker på at alle de andre er enige i! De falt og hoppet rundt om hverandre, og det så ikke ut som om de brukte armene/vingene sine til noen ting som helst.

Pingvinkjærestepar. Sååå søte!!

Da vi hadde sett oss mette på pingvinene, var det tid for å dra tilbake til Camps Bay. Trygt hjemme i sengene våre sovnet vi med en gang, fulle av mange nye inntrykk og opplevelser. Dette var en SUPER tur som anbefales sterkt til eventuelle neste års studenter!!

Stay tuned for more,

– Maria

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: