Gateway Cape Town

A walk to remember

Posted on: September 16, 2010

I går var ped.klassen så heldige å få være med hjelpeorganisasjonen SAEP ut i townshippen Philipi, for å besøke tre ulike barnehager. Det viste seg å bli en skoledag helt utenom det vanlige.

Da vi kjørte gjennom townshippen for å komme oss til barnehagene, fikk vi bekreftet førsteinntrykket vi hadde om at forskjellen på fattig og rik her i Cape Town er betydelig. Philipi består av store områder med såkalte shacks (skur). Skurene de bor i står tett i tett, og det er ikke uvanlig at store familier med flere generasjoner bor sammen på et lite areal (ca på størrelse med en garasje).

Et av flere tusen skur (hjem)

Den første barnehagen vi besøkte hadde fått navnet Kiddies. Her ble vi møtt av 20-30 smilende barn i alderen ett til seks år. Det første som slo oss var den enorme gleden barna utstrålte- til tross for at de hadde så lite. Mot slutten av besøket i Kiddies sang og danset barna for oss. For ikke å snakke om at en av ped.elevene, Anette, sang “summertime”.

Kiddies barnehage

Glade barn

Den andre barnehagen vi besøkte var et resultat av det SAEP vil oppnå med bistanden- en fin og ikke minst trygg barnehage, med tilnærmet norsk standard. Denne barnehagen var bevis på at; “YES, WE CAN!”. Her kunne vi se at det var et betydelig bedre læringsmiljø for barna.

Da vi omsider satte oss i bilen etter besøkene, var alle tause. Dagens opplevelse hadde satt dype spor. Klisjè eller ikke, dette satte ting i perspektiv.

– Marthe

Advertisements

2 Responses to "A walk to remember"

Hejsan. Jag ska studera social arbete i Cape town våren 2011 och vill komma i kontakt med någon där nere för att ställa ett par frågor. Känner ni någon som studerar internationellt socialt arbete i Cape town just nu. Eller har ni någon epost jag kan nå er på?
Mvh Stina

Hei Stina!

Internasjonalt sosialt arbeid blir nytt i Cape Town. Så det er ingen som har det her nede akkurat nå. Dette semesteret er det i Brasil. Der kan du kontakte imrane@g8way.no
Eller hvis du har spørsmål om Cape Town må du bare ta kontakt med meg, kristin@g8way.no

🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: