Gateway Cape Town

De første ukene i kontrastenes by

Posted on: September 13, 2010

Hey all!

Da var vi endelig  i gang med bloggingen (og vi er Marthe fra pedagogikklassen og Maria fra idrettsklassen)! Det er vi som har tatt på oss ansvaret for å rapportere om vårt studieopphold her i vakre Cape Town i Sør-Afrika.

Marthe til venstre og Maria til høyre! HEI BLOGGEEEN

Som Kristin allerede har skrevet, har vi alle falt pladask for byen. Cape Town er kjent for å være kontrastenes by, og det kan vi med hånden på hjertet si at den er. Den superurbane byen har også vakre naturområder og nasjonalparker å by på. Kontraster ser man óg på levestandarden: allerede på vei fra flyplassen da vi kom, fikk vi se glimt av townshipene og det gjorde virkelig inntrykk på oss. Der vi bor, i drabantbyen Camps Bay, er det bare fine hus, og vi får litt følelsen av å bo i The Hills.

I helgen var vi på sykkeltur i Franschoek, vindistriktene, og vi var på vinsmaking på to forskjellige vingårder. Det var en helt ny opplevelse for de fleste av oss – vi lærte både ett og annet om dyrking av vin og hvordan man skal smake ordentlig. På den andre vingården spiste vi også lunsj som bestod av en buffet med mye forskjellig og spennende afrikansk mat (og tidenes beste eplepai med vaniljesaus!!).  Vi var heldige med været, noe som også bidro til at denne dagen var helmax.

Full fart på litt skumle veier. Førstemann!!

Vinsmaking på Spier vingård med Sør-Afrikansk ansiktsmaling. SKÅL!

På søndag var de mest sportye av oss på fjelltur på Lions Head, som troner stolt over Camps Bay. Det viste seg å være en god treningsøkt for kleine elever! Utsikten var verdt strevet- vi fikk 360* oversikt over hele Cape Town.

På toppen av Lions Head med Camps Bay i bakgrunnen. Damn what a view!

Ellers er det verdt å nevne at utelivet her i Camps Bay og Cape Town ikke kunne vært bedre; det er både billig drikke og hyggelige mennesker. For ikke å snakke om at søndag kanskje er den beste dagen å dra ut på. Ja, du så riktig; SØNDAG!

Ukedagene går med til trening, lesing, taning og strandliv. Livet er herlig i Cape Town.

Nå ser vi frem til safaritur til helgen. Till then 🙂

– M&M

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: