Gateway Cape Town

Dinner @ Mandela’s

Posted on: March 13, 2010

Tre torsdager på rad har vi dratt i grupper på 20 for å besøke en Township i Hout Bay som heter Imizamo Yethu. Vi opplevde en ny side ved Sør-Afrika på både godt og vondt.

Imizamo Yethu betyr “Gjennom felles kamp”!  Townships i Sør-Afrika er betegnelsen på de boligområdene som ble etablert for svarte og fargede under Apartheid for at de ikke skulle bo i nabolagene for de hvite. Det fins utallige historier om hvordan de ble tvangsflyttet fra hjemmene sine for at de hvite skulle slippe å ha dem i nærheten.

Les gjerne mer om Imizamo Yethu her: http://www.hbcca.co.za/imizamo_yethu.htm

Imizamo Yethu ligger for så vidt idyllisk til opp langs fjellsiden i Hout bay. Noen har til og med fått egne ganske fine hus de kan bo i, mens de fleste bor i skur tett i tett. De fleste har ikke vann i husene sine og dårlig med elektrisitet.

Imizamo Yethu er på 18 hektar og har ca 20 000 innbyggere! Likevel ble vi møtt med smil og latter, og studentene ble omringet av små barn som om de var popstjerner. Besøket startet med drinks i bussen før vi ble kjørt til Townshipen for en gåtur gjennom hovedgaten til restauranten vi skulle tilbrine kvelden i.

Selve middagen var på restauranten/puben Tamfamfa Cool Spot : http://www.dinneratmandelas.co.za/index.htm.

Det ble full fest og stormende jubel, med nydelig mat,  dog ikke så god hjemmebrygga øl…, danseoppvisning, fantastisk korsang og masse dansing. (se flere bilder og videoer på flickr under Aktiviteter Cape Town)

Vi ble møtt med et annet Afrika enn det Cape Town ellers viser oss. Tross dårlige levekår og stor fattigdom, møtte vi fantastiske mennesker som ga oss opplevelser vi sent vil glemme!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: